ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Pacienți cu covid-19, în stare gravă, transferați de la Brașov la Ploiești. Unul dintre pacienți a murit în timpul transportului

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 21.10
foto: ISU Brașov
foto: ISU Brașov

Pentru ca Spitalul Clinic de Urgență Brașov să-și asigure și câteva paturi de rezervă la terapie intensivă, pentru cazuri internate de urgență dacă va fi nevoie, la sfârșit de săptămână, trei pacienți au fost transferați la un spital din Ploiești, unde sunt mai multe paturi libere.

Ei au fost transportați în această seară cu elicopterul. Autoritățile prahovene s-au pregătit pentru a-i primi pe pacienții brașoveni în cele mai sigure condiții, după cum a precizat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, pe pagina lui de socializare.

"Tocmai am fost informați că trei pacienți infectați cu Covid-19, de la Brașov, vor fi transferați la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Prin ordin de la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienții cu Covid-19", a scris președintele CJ Prahova.

El a adăugat că la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost declanșat Planul Roșu și s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situație pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus.

"Trebuie precizat că spațiul în care vor fi internați pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalți pacienți ai spitalului și pentru personalul auxiliar și medical. Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranță pe cei trei pacienți aflați deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menține în viață și a le îmbunătăți starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Brașov. Dispunem, pe lângă echipamentele de protecție necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menținerea funcțiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecție montate în spital vor reduce orice risc de răspândire a virusului la intrarea pacienților cu coronavirus proveniți din Brașov", a precizat Bogdan Toader.

Șeful administrației județene Prahova și-a încheiat mesajul pe facebook mulțumind personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență pentru professionalism.

UPDATE. 24 aprilie, ora 8.00

Din păcate, unul dintre pacienți nu a mai ajuns la Spitalul Județean Ploiești. A făcut stop cardiac înainte de a fi urcat în aeronava care a decolat de la Ghimbav cu pacienții pregătiți pentru transfer. Revenim cu detalii despre acest caz pe măsură ce le obținem din surse oficiale.

http://www.radiobrasovfm.ro/stire/unul-dintre-cei-trei-pacieni-in-stare-grava-pregatii-pentru-transfer-la-ploieti-a-decedat/2654451/5781/5?fbclid=IwAR3tcJnRZdGvQiL9wVzGlUXjh_GvpWJFBLRKefBLzo4VAribQXK38WrAm_0 


Camelia Vlad