ACUM:
23.00
Transilvania by night
ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Grup de suport tehnic în agricultură, la Brașov

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 13.50
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov

Un Grup de suport tehnic va fi creat la nivelul județului Brașov, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice, a declarat astăzi prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii. Decizia a fost luată în urma unei discuții cu directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană, Claudia David, pe tema efectului secetei asupra culturilor agricole din județ.

Chiar dacă în acest moment nu putem vorbi despre secetă pedologică, spune Cătălin Văsii, autoritățile se pregătesc pentru a putea face față unei eventuale situații de risc generate de scăderea conținutului de umiditate din sol.


Grupul de suport tehnic va coordona acțiunile specifice, va primi și transmite rapoarte operative și va participa la evaluarea pagubelor produse de seceta pedologică, precum și la întocmirea proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole, a adăugat prefectul Brașovului.


Din Grupul de suport tehnic vor face parte reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Brașov și Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud. 

Radio România Brașov FM