ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu mașina în turma de oi

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 15.13
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Un zărneștean a intrat intenționat cu mașina în turma de oi a vecinului său. Vecinul spune că oile au încercat să fugă de ploaie și au ajuns pe terenul celui care a urcat la volan și a intrat cu mașina în ele. În urma atacului asupra turmei, 10 oi au murit, iar alte 5 sunt rănite, cele mai multe cu picioarele rupte. Proprietara oilor, Ionela Cotinghiu:


A început ploaia. Fratele meu s-a adăpostit sub un pom, iar animalele au fugit și au intrat pe terenul lui I.B. Acesta, văzând că animalele au intrat pe terenul lui, a decis să intre cu mașina, le-a adunat grămadă, după care le-a plesnit din plin. Am sunat la poliție, poliția a venit și ne-au zis că ce au căutat animalele noastre pe terenul lui domnul B?”, a spus Ionela Cotinghiu, proprietara turmei.

Proprietarii spun că, anul trecut, vecinul le-a atacat două vaci cu furca și le-a rănit. Una dintre vaci a trebuit să fie sacrificată, deoarece rănile provocate ar fi condus la moartea sau îmbolnăvirea gravă a acesteia. Crescătorii de animale spun că anul trecut nu au vrut să amplifice scandalul și au tăcut. De aceasta dată, însă, faptele sunt mult prea grave, în opinia familiei Cotinghiu. Polițiștii zărneșteni s-au deplasat la fața locului și au găsit animalele moarte.


Poliția orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25 alin. 1 litera a, din Legea nr. 205 / 2004 privind protecția animalelor, și distrugerea, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253 din Codul Penal”, a precizat reprezentantul IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror și se va lua o decizie la finalizarea acestora. 

Sorin Țârcă