ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Deputatul PSD Roxana Mînzatu critică decizia Ministerului Fondurilor Europene de a tăia bani din bugetul pentru infrastructura de apă

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2020 , ora 12.04
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Deputatul PSD Roxana Mînzatu, fost Ministru al Fondurilor Europene, critică decizia anunțată într-un interviu acordat de actualul ministru liberal, Marcel Boloș, de a tăia bani europeni din bugetul pentru infrastructura de apă. Social democrata consideră că decizia luată duce la blocarea ireversibilă a proiectelor mature din acest domeniu și la pierderea tuturor progreselor făcute în ultimii ani în acest sens.


Mînzatu a fost ministrul Fondurilor Europene în ultimul guvern PSD și spune că obținuse fonduri pentru proiecte de introducere a apei și canalizării care erau aproape de finalizare. Roxana Mînzatu îl acuză pe ministrul Marcel Boloș că e complet lipsit de viziune sau nu își dă seama ce a făcut. Parlamentarul PSD a mai subliniat că ironia dureroasă e legată de faptul că Guvernul Orban a tăiat bani fix de la bugetul de infrastructură de apă, în condițiile în care prima recomandare a specialiștilor la nivel mondial este să ne spălăm pe mâini pentru a ne proteja de coronavirus.


Deputatul PSD menționează că, în septembrie 2019, Ministerul Fondurilor Europene, pe care îl conducea la momentul respectiv, avea pregătite pentru implementare investiții în apă și apă-uzată în valoare de 1,5 miliarde de euro care urmau să deservească o populație totală de 1.171.727 de cetățeni, beneficiari ai serviciilor de alimentare cu apă potabilă și 751.177 de cetățeni, beneficiari ai serviciilor de canalizare.

Sorin Țârcă