ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Educației nu exclude posibilitatea ca școlile să rămână închise și în toamnă

Publicat: duminică, 3 Mai 2020 , ora 12.19
Sursa foto romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea
Sursa foto romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea

Pregătiri pentru un eventual nou val al epidemiei de coronavirus se fac și la Ministerul Educației.


Ministrul, Monica Anisie nu exclude posibilitatea ca școlile să fie închise și în toamnă, iar cursurile să se desfășoare online.


Până atunci autoritățile vor asigura acces la internet și tablete sau laptopuri pentru toți elevii care acum nu au putut să facă lecțiile online, iar profesorii ar urma să participe la cursuri de formare profesională dupa încheierea anului școlar, a mai spus ministrul Educației la un post de televiziune:


Toți specialiștii în Medicină vorbesc despre un al doilea val. Prin urmare, noi trebuie să fim pregătiți și să identificăm măsurile specifice pentru binele elevilor și în sprijinul profesorilor. Săptămâna viitoare vom veni cu un plan de măsuri care să vizeze pe de o parte intervenție asupra elevilor și o intervenție asupra formării profesorilor. Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online în așa fel încât să nu ne aflăm în situația în care suntem astăzi”, a spus ministrul Educației.


Ministrul Anisie a mai spus că probele de Bacalaureat și Evaluare Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță. În clase vor intra maximum 10 elevi, sala va fi dezinfectată în prealabil, iar elevii vor avea circuite separate și vor purta măști.


Ea a răspuns astfel îngrijorărilor exprimate de părinți, dar și de unul dintre sindicatele din învățământul preuniversitar, care a propus anularea susținerii celor două examene naționale, iar nota să fie înlocuită cu media anilor de studii.

Radio România Brașov FM