ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul troleibuz din lotul de 26 a ajuns deja la Brașov

Publicat: luni, 4 Mai 2020 , ora 14.18
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Primul troleibuz produs în Polonia pentru Brașov a ajuns deja în orașul nostru. Este primul vehicul dintr-un total de 26 ce trebuie să ajungă în Brașov până în luna iulie, după cum spun autoritățile locale. 

Troleibuzul are 18 metri, este articulat și are o capacitate de 137 de persoane, dintre care 40 pe scaune.

Între altele, vehiculele ce vor ajunge la Brașov sunt dotate cu acumulator, care oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le va permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară. Oferă și accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități are și prize USB pentru încărcarea telefoanelor.

Cele 26 de troleibuze vor circula pe liniile 1, 2, 6 și 31. Vehiculele sunt cumpărate cu bani europeni, în cadrul unui proiect accesat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov. Valoarea contractului este de 92 milioane lei inclusiv TVA, din care 2% reprezintă contribuția Municipiului Brașov.

Adina Chirvasă