ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Modernizarea „drumului de sub munte” continuă

Publicat: marți, 5 Mai 2020 , ora 16.25
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Modernizarea „drumului de sub munte”, în fapt șoseaua care pornește din DN1, în comuna Șinca și continuă până după orașul Victoria, la limita cu județul Sibiu, a fost reluată începând cu data de 17 martie.


Conform informațiilor furnizate de Marius Man, șeful șantierului, în prezent se lucrează la refacerea podurilor și a podețelor situate pe traseul de peste 50 de km al acestui drum.


Până la acest moment au fost realizate șase podețe transversale noi, unul este în lucru, iar alte trei podețe urmează să intre în șantier. Acum sunt în lucru variantele de ocolire a acestora, pe tronsonul Ucea de Sus - Victoria - Viștea de Sus - Drăguș.


Un proiect de aprope 30 de milioane de euro. În prezent se lucrează la mai multe poduri în zona Viștea – Sâmbăta și sperăm ca în cele 33 de luni care sunt asumate de constructor să avem finalizat acest obiectiv important pentru județul Brașov”, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.Potrivit proiectului, vor fi refăcute în totalitate 15 poduri și 105 podețe transversale situate pe „Drumul de sub munte”.


Pe măsura finalizării acestora, constructorul va continua cu refacerea părții carosabile, a acostamentelor și trotuarelor, reparații la 164 de podețe de drumuri laterale și 401 podețe de acces, consolidări de maluri, amenajarea stațiilor de trasport public în comun și refacerea drumurilor laterale.Drumul interjudețean străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus, urmând să fie o alternativă la DN 1 și să asigure un acces mai direct spre Transfăgărășan.

Camelia Vlad