ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valea Doftanei, alternativa la DN1, în curs de modernizare

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 20.23
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean Valea Doftanei, cu o lungime totală de aproximativ 24 de km, din care aproximativ 13,5 km sunt pe teritoriul județului Brașov.


Drumul dintre Câmpina și Săcele, care va avea două benzi de circulație și o lățime de opt metri, ar putea fi o alternativă la DN1 și DN1A, foarte aglomerate în lipsa unei autostrăzi.


Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, consideră că acest proiect ar putea rezolva problema traficului intens de pe DN 1, dar se va putea deschide și mai mult zona Săcele - Valea Doftanei pentru dezvoltarea turismului.


În momentul de față, Compania Națională de Investiții estimează că finalizarea reabilitării și modernizării acestui drum ar fi putea avea loc în anul 2023. Valoarea lucrărilor necesare ar fi de 230 de milioane de lei, valoarea reală urmând să fie determinată prin studiul de fezabilitate.

Camelia Vlad