ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Compartimentul ATI de la Spitalul de Infecțioase, dotat din donații

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 17.46
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Cinci din cele opt paturi de terapie intensivă cu toate dotările necesare, care vor alcătui Compartimentul de terapie intensivă al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov sunt furnizate de Fundația Altex, printr-o sponsorizare în valoare de peste 300.000 de euro.


Anunțul a fost făcut de dr. Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, în cadrul unei întâlniri avute cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.


Primele două monitoare au fost deja livrate spitalului, iar restul echipamentelor vor ajunge în perioada următoare. 


„Nu se găsesc astfel de echipamente pe piață, nici în Europa și nici la nivel mondial. Este o problemă foarte mare. Faptul că vor veni aceste echipamente și vor fi livrate în perioada următoare ne ajuta foarte mult”, a spus Adrian Veștea.Proiectul a fost demarat în colaborare cu Ministerul Sănătății și cu concursul directorului medical al unității spitalicești, dr. Andreea Moldovan. Dr. Victor Costache a menționat că cele cinci posturi de terapie intensivă vor fi dotate cu monitoare, injectomate și aparate de ventilație mecanică de ultimă generație.


Prezentă la discuții, dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, a lăudat inițiativa partenerului privat și a menționat că există posibilitatea dotării, tot cu ajutorul sponsorizărilor, a încă două posturi ATI din cadrul viitorului compartiment ATI.

Camelia Vlad