ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Polițiștii vor să fie testați pentru Covid-19

Publicat: marți, 12 Mai 2020 , ora 17.47
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

În urma infectării cu virusul Sars-Cov-2 a 5 jandarmi brașoveni, polițiștii solicită Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov să fie testați și ei.


Anchetele epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Brașov au identificat mai mulți contacți direcți ai celor infectați în rândul polițiștilor din cadrul Secțiilor 2 și 3 Poliție, din cadrul Poliției Municipiului Brașov. În prezent, aceștia sunt în autoizolare la domiciliu, iar polițiștii nu pot fi testați, deoarece protocolul prevede că doar contacții direcți care prezintă simptome vor fi testați.


Comisarul șef Radu Zaharia, președintele Consiliului Teritorial Brașov al Corpului Național al Polițiștilor, spune că specificul muncii în sistemul de ordine publică împiedică realizarea unei distanțări fizice efective între lucrători pe întreaga durată a serviciului. Zaharia amintește că, până la apariția unor simptome, polițiștii care au luat contact cu contacții direcți lucrează cu alți colegi, cărora le pot transmite virusul. La rândul lor, forțele de ordine pot transmite virusul cetățenilor, mai ales că nu pot respecta toate regulile de distanțare socială în timpul unora dintre intervenții.


Ca urmare, Radu Zaharia solicită convocarea unei ședințe extraordinare a ATOP, în care să se discute propunerea ca, din fondurile Consiliului Județean Brașov și ale primăriilor localităților județului, să fie suportată testarea polițiștilor, jandarmilor și polițiștilor locali care au asigurat și asigură intervenția la evenimente de natură judiciară, protocolează în stradă apeluri 112, asigură cercetarea penală sau au contact direct, în orice fel, cu cetățenii. 

Sorin Țârcă