ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din 15 mai putem ieși din casă, fără declarație, a anunțat șeful statului

Publicat: marți, 12 Mai 2020 , ora 18.18

Din 15 mai putem ieși din casă fără declarație, însă ieșirile din localitate sunt interzise, cu unele excepții. Tot de vineri, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile închise sau în transportul în comun. De asemenea, trebuie să păstrăm distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane. Acestea sunt doar câteva dintre precizările pe care le-a făcut, în urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis.


Este obligatorie, atenție! Nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe. Distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri, asta însemnând distanța a două brațe - dacă amândoi întindem brațul, distanța căutată este asta. Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des și întotdeauna când venim acasă de la magazin sau de la o activitate în afară”, a spus Klaus Iohannis.


Șeful statului a mai precizat că din 15 mai se redeschid magazinele care au acces direct din exterior, saloanele de înfrumusețare și muzeele, însă competițiile sportive nu vor fi, deocamdată, reluate. Tot din 15 mai, ieșirile din localitate vor fi posibile doar în anumite cazuri, cum ar fi deplasarea în interes de serviciu, ori pentru munci agricole și activități fizice individuale. Pentru deplasările în afara localității vom avea nevoie de declarație.


Se renunță la obligația de a sta acasă și se renunță la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Deci, atenție, putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim fără să avem nevoie de declarație, fără să avem nevoie de acordul cuiva. Totuși, în interesul nostru și al celor pe care dorim să îi protejăm, nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără prea mari sacrificii”, a mai spus președintele țării. 

Klaus Iohannis a adăugat că serviciile religioase vor fi reluate în condiții speciale. Mai exact, într-o primă fază va fi posibilă participarea credincioșilor la slujbe doar în curtea bisericii și obligatoriu cu mască de protecție și cu păstrarea distanței. 

Monica Neacșu