ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Director nou la Prima Școală Românească

Publicat: miercuri, 13 Mai 2020 , ora 17.57
Sursa foto Youtube
Sursa foto Youtube

Muzeul Primei Școli Românești are un nou director. Este vorba despre preotul doctor Sebastian Pârvu. Acesta îl înlocuiește pe preotul profesor doctor Vasile Oltean, ieșit la pensie, după o activitate îndelungată și cu rezultate de excepție. Sebastian Pârvu spune că își dorește să continue munca lui Vasile Oltean și să vină și cu câteva idei proprii:

„Pe lângă tot ceea ce înseamnă expunerea patrimoniului, să ne axăm și pe organizarea de depozite, de a merge chiar și în linia de restaurare, în așa fel încât muzeul, pe lângă funcțiunea aceasta de vizitare, să se poată încadra, alături de părintele Vasile Oltean, categoric, pe o linie de cercetare”, a spus preotul Sebastian Pârvu.


Preotul Vasile Oltean va continua activitatea la muzeu, în calitate de ghid. Profesorul spune că muzeul a trecut în ultimele luni prin cea mai complicată perioadă a existenței sale.

„Muzeul trăia exclusiv din taxa de intrare a vizitatorilor. Cred că suntem singurul muzeu din țară care trăim din taxa de intrare. Deci, din punctul acesta de vedere problemele sunt foarte mari, de aceea am și ajuns în situația în care să avem 8 muzee în jurul bisericii, pe care nu le deschide nimeni pentru că nu sunt promovate din lipsă de bani”, a spus preotul Vasile Oltean.Redeschiderea muzeelor, programată pentru data de 15 mai, este gura de oxigen care ar putea salva Muzeul Primei Școli Românești.

Sorin Țârcă