ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Muzeul Casa Mureșenilor, singurul din Brașov pe care îl puteți vizita chiar și astăzi

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 13.13

Muzeul Casa Mureșenilor este singurul pe care îl puteți vizita începând chiar de astăzi. Instituția muzeală își așteaptă vizitatorii conform programului obișnuit, până la ora 17.00, inclusiv sâmbătă. Duminica este închis. Însă, atenție, muzeul poate fi vizitat doar cu masca de protecție și respectarea altor reguli:


„Impunem o serie de reguli temporare specifice precum limitarea numărului de vizitatori la maxim 4 persoane într-o sală de expoziție, folosirea obligatorie a dezinfectanților care sunt puși la dispoziție de muzeu în mai multe puncte din circuitul de vizitare, folosirea obligatorie a măștilor de protecție de către personalul muzeului și de către vizitatori, păstrarea regulilor de distanțare socială de minim 1.5 m între persoane și, nu în ultimul rând, luarea obligatorie a temperaturii pentru toți cei care intră în muzeu”, a spus Valer Rus, manager al instituției muzeale.Puteți vedea, deocamdată, expoziția permanentă, însă angajații instituției lucrează pentru amenajarea unei expoziții temporare, ce va fi deschisă în iunie.


Pe de altă parte, Muzeul Județean de Istorie, Casa Sfatului și Bastionul Țesătorilor se vor redeschide publicului de marți, săptămâna viitoare. Muzeul de Artă își deschide porțile vizitatorilor din 5 iunie, odată cu vernisarea unei expoziții temporare. Toate acestea vor putea fi vizitate cu respectarea regulilor speciale.

Adina Chirvasă