ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Măsuri în discuție după starea de urgență Covid: Infecțioasele să fuzioneze cu Județeanul, iar câteva secții ale altor spitale să fie mutate și reorganizate

Publicat: vineri, 15 Mai 2020 , ora 17.07

Spitalul de Boli Infecțioase să fie organizat și să fuzioneze cu Spitalul Clinic Județean de Urgență. În plus, secțiile de la Mârzescu ale Județeanului să fie mutate în pavilioanele Central, Astra și Tractorul. În locul acestora să fie mutate Pneumoftiziologia. Secțiile de psihiatrie ale Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, din clădirea de pe strada M. Eminescu, să fie mutate la Sânpetru, în locul Unității de Asistență Medică Sanitară de Pneumoftiziologie. Pacienții din Unitatea de la Sânpetru vor fi preluați de o altă structură ce urmează să fie înființată în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.


Sunt câteva dintre discuțiile pe care le-a avut conducerea DSP-ului cu managerii de spitale, după perioada stării de urgență. Asta pentru că „Situația generată de pandemia COVID-19 ne-a relevat încă o dată anumite deficiențe în funcționarea spitalelor de stat din județul Brașov și a readus în agendă necesitatea reorganizării unor unități sanitare”, susține conducerea DSP.


Toate măsurile de reorganizare a unor spitale, convenite în urma dialogului cu managerii acestor unități sanitare, vor fi supuse consultării sindicatelor din respectivele unități și nu se vor implementa decât cu avizul Ministerului Sănătății și, dacă este cazul, al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Adina Chirvasă