ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Un medic brașovean a donat plasmă convalescentă pentru a-i ajuta pe pacienții infectați cu COVID 19

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 18.14

Un medic brașovean a donat, astăzi, plasmă convalescentă la Centrul de Transfuzie din oraș, pentru a veni în sprijinul pacienților infectați cu noul coronavirus.


Doctorul Alexandru Covaciu s-a vindecat de COVID 19 și a decis să doneze plasmă pentru a-i ajuta, astfel, să se facă bine pe cei care sunt infectați cu virusul, în special pe cei aflați în stare gravă.


Mi se pare un gest de normalitate din moment ce pot să ajut pe cineva. Această metodă de tratament poate ajuta pacienții care sunt infectați cu Covid-19 și mai ales pacienții care sunt în stare gravă. Mi se pare un gest de normalitate dacă eu am reușit să trec prin aceasta boală, să ajut”, a spus medicul brașovean.


Doctorul Alexandru Covaciua declarat, la Radio România Brașov FM, în emisiunea Pulsul Zilei, că este suficient un moment de neatenție pentru a te infecta cu COVID 19, astfel că îi îndeamnă pe brașoveni să fie precauți, să poarte măști de protecție și să fie foarte atenți la igienă.


“Am avut câtă grijă am putut să am dar vă dați seama, un singur moment de neatenție și m-am infectat. Adică vă dați seama cât de ușor este să te infectezi. Le recomand oamenilor să se protejeze. Am tot văzut în ultima vreme că lumea este supărată că trebuie să poarte măști. Este un gest ca să îi protejăm pe alții. Masca nu ne protejează pe noi, este un simplu gest de a-i proteja pe ceilalți. Cu cât poartă mai mulți oameni mască, cu atât reușim să ne protejăm noi ca și comunitate, a adăugat doctorul Alexandru Covaciu.


Potrivit ultimelor date furnizate de Direcția de Sănătate Publică, numărul total al celor infectați, de la începutul epidemiei și până acum a ajuns, la Brașov, la 685. Mai bine de jumătate dintre cei infectați au fost declarați vindecați și externați din spital. Aceștia din urmă sunt sfătuiți să urmeze exemplul doctorului Alexandru Covaciu și să doneze plasmă, pentru a veni în sprijinul bolnavilor aflați în stare gravă în spitalele brașovene.


Monica Neacșu