ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Podurile peste Olt, distruse de ploi, aproape de finalizare

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 20.58
Sursa foto Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto Facebook / Adrian Veștea

Lucrările de reconstrucție a Podului peste râul Olt, care leagă satele Crihalma și Comăna de Jos, grav avariat în urma inundațiilor din vara anului 2018, se apropie de final.


În curând, Consiliul Județean Brașov, împreună cu Compania Naționala de Investiții, vor face recepția finală a lucrării și se va deschide circulației. Localnicii nu vor mai fi nevoiți să ocolească 37 de kilometri pentru a ajunge din Crihalma la Comăna de Jos.


Deja podul este executat, se poate și circula pe el dar cu restricții ca să nu încurcăm desfășurarea lucrărilor. Pe 20 iunie va avea loc recepția finală, împreună cu Consiliul Județean și cu reprezentanții CNAIR. Suntem foarte bucuroși că am ajuns în acest stadiu, acest pod este esențial și este vital pentru comunele și satele care sunt dincolo de Olt, pe partea dreaptă”, a spus primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.Cu ocazia vizitei pe șantierul podului Crihalma, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a făcut referire și la al doilea pod peste Olt, de la Hălmeag, vechi de peste 100 de ani, prăbușit în urma inunțațiilor de acum 2 ani și care va putea fi redat circulației în curând.


Vom merge zilele următoare și la Hălmeag unde de asemenea avem o altă investiție în curs de finalizare, un pod peste râul Olt. Mă bucură și sper ca această investiție extrem de importantă să fie apreciată de cei care îl tranzitează în fiecare zi”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.


Reconstrucția podului de la Hălmeag este esențială pentru locuitorii din satele situate în dreapta Oltului (Felmer, Ticușul Vechi, Cobor) care zeci de ani au fost văduviți de o cale de acces sigură și directă înspre Făgăraș și Brașov.

Camelia Vlad