ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Vizitele la sanctuarul de urși din Zărnești vor fi reluate în 2 iunie

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 11.43
Sursa foto facebook.com/Bear.Sanctuary
Sursa foto facebook.com/Bear.Sanctuary

Chiar dacă este rezervație amenajată în aer liber, din motive de siguranță și Sanctuarul de urși Libearty din Zărnești și-a închis porțile pe perioada stării de urgență din cauza pandemiei.

Reprezentanții Asociației „Milioane de Prieteni” au anunțat că urșii așteaptă vizitatori începând cu marți, 2 iunie, în condiții speciale. Vor fi doar trei intrări, la orele 9.00, 10.00 și 11.00, iar numărul maxim de turiști la o intrare este de 20, însoțiți de ghidul rezervației.

În magazinul de suveniruri va intra deodată doar o familie sau grup venit cu aceeași mașină. Televizorul pe care rulează filmul de prezentare a fost instalat afară, pentru a evita intrarea în spații închise a persoanelor care nu fac parte din aceeași familie/grup de prieteni. Ca măsuri de protecție, pentru prevenirea răspândirii virusului Sarc CoV2, în magazinul de suveniruri a fost instalat un geam despărțitor, iar suprafețele din magazin și de la toalete vor fi dezinfectate după fiecare grup. Vizita se va efectua doar în aer liber, pe trasee bine delimitate cu respectarea distanței de siguranță și cu fluxuri de vizitatori separate, au transmis reprezentanții sanctuarului.

Se recomandă cumpărarea biletele online pentru a fi evitată aglomerarea la intrarea în rezervație, precum și purtarea măștilor pe tot parcursul vizitei, atât în interior, cât și afară. Din motive de siguranță, accesul este interzis copiilor sub 5 ani.

Camelia Vlad