ACUM:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Mașinile abandonate, ridicate de Primăria Brașov

Publicat: joi, 28 Mai 2020 , ora 17.13
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Autovehiculele abandonate pe domeniul public sunt ridicate de Primăria Brașov. Miercuri, municipalitatea a ridicat 3 autoturisme, iar joi, autoritățile au preluat încă 7 autovehicule. Pentru vineri, 29 mai, au fost programate pentru ridicare alte 4 vehicule abandonate.


Edilii avertizează că mutarea mașinii de pe un loc aflat pe domeniul public pe altul cu aceeași jurisdicție nu înseamnă că mașina nu va fi ridicată. Odată întocmită documentația și semnată dispoziția de primar, autovehiculul va fi preluat dacă rămâne pe domeniul public, indiferent că este mutat sau nu. Poliția Locală a primit dispoziție, pe baza inventarului pe care l-a făcut, să ridice aceste mașini abandonate pe domeniul public.


Noi ridicăm zilnic aceste mașini. Sunt situații când ne confruntăm cu diferite persoane care în curte au service sau au dezmembrări ca și activitate în interiorul proprietății și pe stradă ne trezim cu mașini care fie nu au număr de înmatriculare fie sunt într-o situație de a fi dezmembrate. Pe domeniul public încurcă circulația și nu respectă legislația în vigoare”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.Autovehiculele nu sunt ridicate imediat ce sunt observate pe domeniul public. Mai întâi sunt identificate mașinile și proprietarii, apoi detinatorul este notificat în mai multe rânduri sa își ridice autovehiculul și abia după aceea este emisa dispoziția de primar.


"În cursul anului 2020 au fost ridicate 210 autovehicule de pe domeniul public dintre care 37 au fost ridicate de către Primăria municipiului Brașov și 173 au fost ridicate de către proprietari la somarea Poliției Locale și a Primăriei Brașov, a spus Ionuț Alexandru Budihoi, reprezentantul Biroului petiții-intervenții din cadrul Poliției Locale Brașov, responsabil cu identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului.Proprietarii ale caror mașini sunt ridicate protesteaza extrem de rar, potritvit reprezentantilor municipalitatii. Aceștia mai spun ca mașinile pot fi recuperate, dacă se plătește o suma de aproximativ 840 de lei, care reprezintă cheltuielile pentru ridicare, depozitare și paza. Aceasta se poate face, însă, numai cu conditia ca autovehiculul sa nu fie depozitat din nou pe domeniul public. 

Sorin Țârcă