ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Focar de coronavirus într-o unitate privată de îngrijire a vârstnicilor din județ

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 12.39

Un focar de coronavirus a izbucnit în ultimele zile la Centrul de Îngrijire Medicală Maria din Sânpetru. Este vorba despre 27 de cazuri confirmate, majoritatea în rândul bătrânilor, dar și în rândul personalului de îngrijire. Direcția de Sănătate Publică Brașov a demarat o anchetă epidemiologică la acest centru rezidențial.


DSP Brașov desfășoară o anchetă epidemiologică la o unitate sanitară privată cu paturi unde au fost testate pozitiv la noul coronavirus un număr de 27 de persoane, atât pacienți cât și personal medico - sanitar. Au fost dispuse măsuri de izolare, de internare a celor confirmați pozitiv în cazul personalului medical, iar pentru pacienții din această unitate sanitară se vor lua măsuri de tratare a lor în unitatea sanitară”, a precizat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al DSP Brașov.


Circa 130 de persoane lucrează sau sunt îngrijte în acest azil. Din păcate, din cauza creșterii constante a numărului de cazuri de infectări cu virusul Covid-19 la Brașov, județul nostru a urcat pe locul 4 într-un nefericit clasament al infectărilor la nivel național. Potrivit raportării transmise ieri de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Brașov au fost înregistrate, în total, 855 cazuri confirmate cu covid 19, reprezentând 4.15% din cazurile la nivel național, dintre care 450 persoane vindecate și 55 decese.

Camelia Vlad