ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

185 de pacienți cu Covid-19 mai sunt internați în spitalele din Brașov

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 17.44
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Din cei 890 de brașoveni care s-au infectat cu coronavirus, de la începutul epidemiei până în prezent, în spitalele suport Covid-19 de pe raza județului Brașov mai sunt internați, la ora actuală, circa 185 de pacienți.


Directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, a precizat pentru Radio România Brașov FM că, la secția ATI din Spitalul Județean, mai sunt tratați 3 pacienți, la Spitalul de Nevroze Predeal sunt internați 12 pacienți, la Spitalul de Pneumoftiziologie sunt aproximativ 50 de pacienți, iar la Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Neurologie, sunt câte 60 de persoane infectate cu noul virus.


Vestea bună este că, în unitățile spitalicești non-Covid, unde activitatea a fost redusă la 20% din capacitate pe perioada stării de urgență și alertă, se fac eforturi ca lucrurile să revină la starea de normalitate.


Vorbim despre non-Covid în toate spitalele care au fost și au rămas non-Covid. În acest moment își reorganizează activitatea în așa fel încât de la capacitatea redusă de 20% pe care au avut-o pe durata urgenței, să își revină încet, încet la normal. Primul care și-a revenit la activitate curentă este Maternitatea care a fost un spital un pic mai ușor de organizat fiind totuși monoprofil”, a spus dr. Andrea Neculau.Conducerea spitalelor trebuie să prezinte către DSP Brașov, în perioada următoare, câte un plan de revenire, astfel încât toți pacienții suferinzi, dar fără Covid, să poată beneficia de tratament în unități spitalicești dacă altfel nu se poate.


De menționat este că epidemia de Covid-19 este în plină evoluție, după cum se poate constata analizând cifrele raportate zilnic. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 35 de noi cazuri de infectări cu coronavirus, situație care nu s-a întâlnit la Brașov în perioada stării de urgență, după cum a remarcat și dr. Andrea Neculau.


O explicație este că s-a reluat activitatea și transmiterea se face mult mai ușor. De asemenea, este un județ urbanizat. Este unul din județele cele mai urbanizate. Avem în acest sens și o explicație dată de faptul că noi testăm destul de mult, preventiv”, a adăugat dr. Andrea Neculau.


În urma testării despre care vorbea dr. Andrea Neculau, aproximativ 60% dintre cei confirmați cu Covid 19 erau asimptomatici sau cu forme ușoare, inclusiv în rândul minorilor.

Camelia Vlad