ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un centru medical privat din Brașov se transformă, vrând-nevrând, în spital suport Covid-19

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2020 , ora 15.30
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

29 de cazuri noi de infectări cu Covid-19 înregistrate în Centrul de Îngrijire Medicală Maria din Sânpetru au dus la decizia ca unitatea medicală să fie transformată, temporar, în spital suport Covid-19, pentru ca pacienții îngrijiți în acest centru să nu umple celelalte spitale din oraș. În ultimele zile, 24 de pacienți ai centrului și 5 persoane din rândul personalului medical s-au îmbolnăvit cu noul virus.


DSP Brașov a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se descoperi „pacientul zero” din unitate, astfel încât să fie stopată răspândirea bolii printre ceilalți pacienți, cu vârste între 33 și 97 de ani.


„Practic, noi am devenit spital suport Covid. Am înțeles de la DSP că au făcut demersurile necesare către Minister pentru a îndeplini această aprobare. Cei de la Boli Infecțioase ne-au detașat un medic infecționist care ne-a îndrumat cum să creăm circuitele separate și pacienții sunt sub supravegherea unui medic infecționist, a medicilor noștri și a personalului nostru medical”, a spus directorul unității, Florin Guran.


Până la acest moment se știe că primele semne de boală au apărut la o infirmieră, aparent asimptomatică, dar care a ridicat supiciuni din cauza stării ușor febrile, de 37.2 grade, cu care a fost depistată la intrarea în tură. Imediat după ce a fost confirmată cu Covid-19, s-a luat decizia ca întreg personalul medical dar și pacienții să fie testați. Astfel au fost identificate pozitiv toate cele 29 de persoane care sunt cazate sau lucrează în cdentrul de îngrijire Sânpetru.


Florin Guran a precizat că, în acest context, pe lângă măsurile luate pentru limitarea extinderii infectării și tratarea celor deja infectați după metodele deja știute, în centru va fi implementată și o metodă de terapie în camera hiperbară care mărește considerabil cantitatea de oxigen pe care o va purta sângele prin corp.

Brașovul a ajuns la 923 de cazuri, de la debutul pandemiei. Dintre acestea, aproape 70 de cazuri au fost confirmate în ultimele două zile, județul nostru ajungând pe locul 3 ca număr de infectări.


Camelia Vlad