ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Persoanele dn categoriile defavorizate vor primi gratuit produse de igienă

Publicat: joi, 11 Iunie 2020 , ora 14.29
foto: Prefectura Brașov
foto: Prefectura Brașov

Prefectura Brașov, prin Grupul de lucru constituit prin ordin de prefect, a finalizat distribuirea către unitățile administrativ-teritoriale a pachetelor cu produse de igienă, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, acestea urmând a fi împărțite beneficiarilor.

La cine vor ajunge aceste produse ne spune prefectul Cătălin Văsii: "Categoriile de persoane care beneficiază de asistență materială de bază acordată în cadrul programului sunt persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții".

Este un program de sprijinire a populației defavorizate derulat de Guvernul României și gestionat, ca autoritate de management, de Ministerul Fondurilor Europene, cu finanțare din Fondul de ajutor european, alocarea fiind de 441 milioane de euro. În județul Brașov sunt peste 24.500 de beneficiari, iar la nivel național, 1,18 milioane. La finele acestei luni, va începe și distribuirea primei tranșe a pachetelor cu alimente, tot prin fonduri europene, în baza unui contract cu o valoare de 1 miliard lei.

Camelia Vlad