ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aproape 5000 de absolvenți de clasa a VIII-a, așteptați, de luni, la Evaluarea Națională, la Brașov

Publicat: vineri, 12 Iunie 2020 , ora 17.00
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Aproape 5000 de absolvenți ai claselor a VIII-a sunt înscriși pentru a susține, de luni, Evaluarea Națională, în județul Brașov. Pentru ei sunt pregătite, în județ, 107 centre de examen, practic, aproape fiecare școală gimnazială.


“De două săptămâni, împreună cu autoritățile locale am făcut toate eforturile pentru pregătirea acestor centre. Prevederea conform căreia (așa cum a transmis-o Ministerul Educației într-o primă fază) să fie maxim 10 în clasă nu este obligatoriu să fie respectată pentru că noi avem unități școlare cu săli care pot primi mai mult de 10, sunt săli festive în care pot intra și 15-20 de elevi și fiecare unitate școlară și-a gestionat împărțirea pe săli astfel încât să se respecte distanțarea socială și distanța între mese”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov


Conform normelor în vigoare, candidații vor susține testările cu masca de protecție pe nas și gură, pe care o vor primi chiar la școală. Pentru cei care nu pot purta mască, s-au găsit deja soluții.


„Dacă există adeverințe medicale sau interdicții de a purta masca pentru anumiți candidați, evident că profesorii noștri, asistenții vor ține cont de recomandările medicale și nu îi vor obliga pe cei care din aceste motive nu pot purta măștile. Pentru aceștia am pregătit la Inspectoratul Școlar și vom distribui în unitățile școlare, începând de mâine, viziere, a adăugat Valentin Bucur.


Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Examenul ține 2 ore și va fi monitorizat audio și video. În 17 iunie este programată proba la Matematică, iar în 18 iunie vor mai da examen la limba și literatura maternă doar elevii din clasele cu predare în limbile minorităților naționale.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie, până la ora 19:00 și 23 iunie (între orele 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.


Elevii aflați în izolare, confirmați cu noul coronavirus sau cu temperatura peste maximul admis la triajul de la intrare vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

Adina Chirvasă