ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cinema Astra, pregătit pentru a găzdui evenimente. Deocamdată, clădirea rămâne goală, din cauza coronavirusului

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 15.50
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Cinematograful Astra este de nerecunoscut. După un an și jumătate de lucrări de reabilitare, fostul cinematograf este gata să găzduiască evenimente. Care, însă, vor mai trebui să aștepte, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Cinematograful Astra va reveni în circuitul cultural al Brașovului ca un centru multifunctional.


„Am refăcut acest fost cinematograf Astra. Dacă vă uitați așa l-am și lăsat ca denumire. Știți foarte bine cum arăta la început și toate etapele care le-am derulat le-am prezentat de fiecare dată. Redăm circuitului public o clădire emblematică cu o valoare foarte importan de-a lungul istoriei Brașovului”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


Aici este o sală de cinema aparte, cu 120 de locuri pe canapele, iar la etaj este o sală de conferințe, unde pot fi organizate diverse alte acțiuni.


„Noi ca Asociație Amural credem că aici ar funcționa foarte bine spectacole audio vizuale, poate ceva mai spre viitor, ceva să aducă cumva cu designul care a fost creat”, a adăugat Flavia Stamate, membru în Asociația Amural, asociație care a mai propus evenimente neconvenționale Brașovului.


Idei are și președintele Depoului de Artă Urbană, Dan Oprea. Și această asociație ar putea fi partener cultural al municipalității:


E un spațiu care se pretează la evenimente speciale, lansări de produse, premieri de festivaluri, prezentări în premieră a unor lucrări, Filarmonica, de exemplu”.Lucrările de reabilitare au început în februarie 2019 și ar fi trebuit să se încheie anul viitor. Au fost finalizate cu peste 7 luni înainte de termen, cu toate că au existat și diverse provocări, după cum a precizat inginerul Dragoș Măgureanu:

Provocarea cea mai mare la clădire a fost zona de consolidare și de realizare a acoperișului și planșeului”.


Lucrările de reabilitare au fost finanțate de la bugetul local și au avut o valoare de aproape 9 milioane de lei, fără TVA.

Adina Chirvasă