ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Grădinița 11 a mai câștigat 80 de locuri. Mansardarea ei urmează să fie recepționată

Publicat: joi, 18 Iunie 2020 , ora 11.01
Sursa foto Costel Mihai
Sursa foto Costel Mihai

4 clase noi și 80 de locuri în plus. Le-a câștigat Grădinița nr 11, prin mansardare.

Lucrările de extindere au fost finalizate, deja, și în scurt timp va avea loc recepția finală. Au fost făcute lucrări la structura de rezistență a acoperișului, intervenții la zidării și finisaje interioare și exterioare și au fost făcute și 2 scări noi de acces, exterioare, ce respectă toate normele ISU de rezistență la incendiu.


Din septembrie, când copiii vor reveni în clase, vor găsi aici o grădiniță modernizată, având în vedere că pe lângă extindere, Municipalitatea va asigura și dotări noi de peste 270.000 de lei. În plus, spațiul de joacă și spațiul verde din jur urmează a fi reamenajate.


„Este o investiție destul de importantă în ceea ce privește infrastructura învățământului preșcolar. Faptul că reușim să mărim capacitatea acestei unități este un lucru îmbucurător și totodată, cu ocazia finalizării acestei investiții, vom mai obține 40 de locuri în creșa de pe strada Tudor Vladimirescu”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai.


Asta pentru că, la creșa care este gard în gard cu Grădinița erau găzduite două grupe de grădiniță care, din toamnă vor funcționa doar în sediul lor. Investiția în mansardare a însemnat aproape 2,5 milioane lei, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Adina Chirvasă