ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima probă scrisă a examenului de Bac, mai ușoară chiar decât se așteptau candidații

Publicat: luni, 22 Iunie 2020 , ora 13.05
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Emoții mari pentru absolvenții de liceu. De astăzi au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat, prima probă fiind cea la limba și literatura română. O probă mai ușoară decât ar fi crezut, care le va aduce note de peste 8.50 sau 9, spun ei.Ca și la Evaluarea Națională, înainte de a intra în săli, candidaților le-a fost măsurată temperatura, iar examenul a fost susținut cu masca de protecție pe nas și gură. Însă, cum mulți dintre ei au fost la pregătire, la liceu, înainte de probe, erau deja obișnuiți cu ele.


Au fost prezenți, în cele 32 de centre de examen, peste 3150 de candidați, iar 73 au absentat. Alți 6 candidați sunt în izolare la domciliu și monitorizați de DSP. Ei vor putea susține proba în sesiunea specială. Însă, 4 candidați nu vor mai da Bacalaureatul decât peste 2 sesiuni, pentru că au fost eliminați din sală, fiind prinși cu mijloace de comunicare asupra lor.


Marți, în săli sunt așteptați doar candidații care au studiat în limbile minorităților naționale, ce vor da examenul scris la limba și literatura maternă. Miercuri este programată proba obligatorie a profilului, iar joi, cea la alegere a profilului și specializării.


Primele rezultate vor fi afișate luni, 30 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, aceeași zi, dar și în 1 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate în 5 iulie. Și acestea vor fi publicate anonime.

Adina Chirvasă