ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Muncă, relaxare, dar și sprijinul adulților - rețeta elevului de 10 pe linie, după gimnaziu

Publicat: luni, 22 Iunie 2020 , ora 18.27

30 de medii de 10 la Evaluarea Naționale are, în acest an, județul Brașov și, spre deosebire de alți ani, în 2020 sunt medii de 10 obținute și în școlile din afara municipiului. De exemplu, Eliza Ichim este absolventă a Școlii Gimnaziale „Peter Thal” din Râșnov. Este o absolventă de 10 pe linie, care și-a completat media de admitere în liceu cu un alt 10 la Evaluare. Încă nu-i vine să creadă.


Nu mă așteptam. Am întâmpinat foarte multe probleme la Română, mai ales la exprimare și compunerea narativă”, a spus Eliza Ichim.


Raul Constantin este și el un copil de nota 10 pe linie. A terminat gimnaziul la Școala Gimnazială nr.3 din Râșnov, iar la Evaluare, emoțiile cele mai mari le-a avut la momentul măsurării temperaturii. Examenul a fost ușor, spune el, chiar dacă s-a dat cu mască. La fel cum ușor a fost să-și mențină mediile de 10 pe tot parcursul gimnaziului. Cum vede el rețeta de reușită pentru a fi elev de 10?


În primul rând trebuie să muncească foarte mult ca să obțină aceste rezultate, iar apoi trebuie să îl sprijine și părinții și cadrele didactice pentru a nu-l descuraja în legătură cu Evaluarea Națională”, a spus Raul Constantin.


Mai departe, Raul se găndește să devină licean fie la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, fie la „Dr. Ioan Meșotă”. Eliza se gândește acum dacă ar vrea să continue pe partea de uman sau să se îndrepte pe partea de real. Ambii mai au timp doar câteva zile, pentru că urmează perioada de completare a opțiunilor pentru admiterea în liceu.În județul Brașov, în acest an, procentul mediilor de peste 5 la Evaluarea Națională a fost de peste 77%.


Statistica generală arată că dintre cei 4416 candidați prezenți 3427 au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 77.6%, procent mai mare cu 5% față de cel de anul trecut”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


Anul trecut, Brașovul a avut doar 11 medii de 10 la Evaluarea Națională.

Adina Chirvasă