ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Grădinițele și creșele rămân închise până la toamnă, în municipiul Brașov

Publicat: joi, 25 Iunie 2020 , ora 16.49
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul
Sursa foto Primăria Brașov - Andrei Paul

Atenție, părinți cu copii de vârstă preșcolară! Grădinițele și creșele din municipiul Brașov nu vor fi redeschise în vară! Decizia a fost luată de autoritățile locale, după o analiză cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean. 


Primăria municipiului Brașov a luat decizia de a nu deschide unitățile de învățământ preșcolar. Având în vedere situația epidemiei la Brașov și a evoluției și punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică, de a lua în considerare faptul de a nu deschide aceste unități și, totodată, motivat de faptul că noi deja am deschis șantiere în aceste unități de învățământ, dorim să le pregătim în cele mai bune condiții pentru toamnă, considerăm că este o decizie echilibrată, este una prudentă”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai.


Redeschiderea creșelor și grădinițelor este permisă, la decizia autorităților locale, însă cu respectarea strictă a unor norme de distanțare socială, precum și a unor protocoale menite să limiteze răspândirea virusului între copii și la personalul care deservește aceste unități. În Municipiul Brașov există 8 creșe și 27 de grădinițe de stat, iar Inspectoratul Școlar a centralizat, în municipiu, peste 500 de cereri din partea părinților pentru redeschiderea grădinițelor.

Adina Chirvasă