ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iulia Kis, absolventa de 10 la Bac de la „Șaguna”, pleacă să studieze medicina în Marea Britanie

Publicat: marți, 30 Iunie 2020 , ora 18.27

3 absolvenți de liceu de 10 pe linie la examenul de Bacalaureat are județul nostru, în acest an. Iulia Kis este una dintre cei trei. A terminat științele naturii, intensiv engleză la Colegiul Național „Andrei Șaguna” și timp de patru ani a excelat în tot ce a făcut și la concursurile la care a participat. După 4 ani, își adaugă în palmares o notă perfectă la Bacalaureat, de care ne-a mărturisit că este puțin surprinsă. Emoțiile le-a avut la română, unde nu credea că ia 10, pentru că mereu intervine factorul subiectiv, spune absolventa, care ne dă și rețeta personală a succesului.


„Fiecare persoană trebuie să găsească modul potrivit lui de a învăța. De exemplu, eu am o memorie vizuală și mă bazez foarte mult pe asta. Am foarte multe scheme pentru fiecare eseu la Română aveam o schemă cu o culoare diferită. În același timp cred că trebuie să avem cu toții un mediu în care să ne simțim sprijiniți. Le mulțumesc părinților mei pentru că m-au sprijinit întotdeauna și m-au asigurat că dacă muncesc, învăț, o să am rezultate”, a spus Iulia Kis.


Șagunista a fost deja admisă în Imperial College London. Condiția pentru a deveni studentă acolo era să ia minim 9 în Bac. La facultate va studia științele medicale și își dorește un viitor în cercetare.În acest an, Colegiul Național Andrei Șaguna are, alături de Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” o rată de promovare a examenului de Bacalaureat de 100%.


„În primul rând este vorba despre tradiția care ne obligă și ne onorează în același timp. Noi formăm, în primul rând, caractere și mai puțin punem accent pe latura aceasta statistică. Contează faptul că absolvenții noștri își însușesc spiritul șagunist, valorile școlii care îi ajută și pe viitor să devină ceea ce numim <oameni de caracter>”, a spus directorul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, prof. Cezar Boghici.


Celelalte două medii de 10 pe linie la Bacalaureatul 2020 au fost din Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”.

Adina Chirvasă