ACUM:
23.00
Transilvania by night
ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Promisiuni pentru tren metropolitan pe fonduri europene

Publicat: vineri, 3 Iulie 2020 , ora 18.36
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Există deschidere a Guvernului pentru a sprijini proiecte ale autorităților locale privind mobilitatea urbană, inclusiv pe zona de transport feroviar ușor. Declarația a fost făcută de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, care a fost prezent la Brașov.


Guvernul României a aprobat Ordonanța 101 din 2020, recent publicată în Monitor, în care a deschis această perspectivă pentru autoritățile locale să poată accesa fonduri europene, inclusiv pe zona de tren metropolitan, tren urban, deci forma de transport ușor pentru a facilita transportul public în comun de călători”, a spus Marcel Boloș.Demnitarul a adăugat că două linii de finanțare - una legată de mobilitatea urbană, iar cealaltă de regenerare urbană vor fi la dispoziția autorităților locale și, în plus, ar mai putea veni finanțare și prin Planul Național de Recuperare și Reziliență, noul instrument financiar al UE.Explicația a venit după ce primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, i-a solicitat oficialului sprijin pentru înființarea trenului metropolitan.


Pe modelul transportului metropolitan auto care se află în momentul de față în derulare ca și implementare văd că este posibilitatea să se aloce finanțare ca de la Brașov să creăm linii de transport de tren ușor în zonele adiacente Brașovului, fie că vorbim spre Codlea, spre Zărnești, spre Sf Gheorghe sau spre Valea Prahovei, în așa fel încât să venim cu o soluție la ceea ce înseamnă mobilitate, accesibilitate”, a spus George Scripcaru.


Edilul a mai precizat că, săptămâna viitoare, o echipă de la Brașov va merge la Minister pentru a prezenta acest proiect. 


Pe de altă parte, ministrul Marcel Boloș a felicitat Primăria municipiului Brașov pentru fondurile accesat pe partea de mobilitate urbană și achiziția de autobuze ecologice, încă în curs.


Ministrul Marcel Boloș a mai avut, la Brașov, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, prefectul Cătălin Văsii și primari brașoveni, dar și din județul Sibiu, pentru a discuta despre trei proiecte ce ar urma să se realizeze cu fonduri europene. Vorbim despre alimentarea cu apă și canalizare a județului, un altul realizat cu Sibiul, tot pe apă și canalizare, și al treilea, legat de managementul integrat al deșeurilor în județul Brașov.

Radio România Brașov FM