ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Proiectul voucherelor pentru seniori - poate în următoarea ședință de Guvern

Publicat: vineri, 3 Iulie 2020 , ora 19.09
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Seniorii de peste 75 de ani ar putea primi vouchere chiar din acest an. Asta, dacă va fi aprobat proiectul acordării lor. Prezent la Brașov, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a spus că acesta ar putea fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Guvern.


Sper eu, în ședința de Guvern următoare, să reușim să aprobăm actul normativ. E parte din programul de relansare economică a României și sprijină în mod direct partea de rețea HoReCa și mai există o a treia măsură, tot din fondul european pentru persoane dezavantajate, este voucherul elevului pentru elevii care provin din familii sărace - 400.000 de copii la nivel național”, a spus Marcel Boloș.Voucherele pentru seniori ar urma să fie acordate din octombrie, în cadrul unui program pilot. Valoarea unui voucher ar urma să fie de 180 de lei pe lună.


Aceste măsuri vin să completeze programul prin care sunt acordate pachete alimentare și de igienă, în cadrul Programului Operațional pentru Persoane Dezavantajate. De altfel, ministrul Boloș a făcut și o vizită la depozitul din localitatea Cristian, din județul Brașov. Însă, ministrul s-a declarat impresionat de o altă situație.


De dimineață mă uitam. Am crezut că nu o să mai vedem așa ceva - cozile care se fac la pachetele de alimente dar, totuși, în Săcele era o poză la care mă uitam și mă gândeam cât de tragic e încă fenomenul acesta al sărăciei oamenilor”, a adăugat Marcel Boloș.


Potrivit demnitarului, în județul nostru ar urma să vină, în total, șase tranșe de peste 24.000 de pachete, în valoare totală de de 37 de milioane de lei.

Radio România Brașov FM