ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Planul pentru calitatea aerului în Brașov, prezentat în fața ministrului Mediului

Publicat: luni, 6 Iulie 2020 , ora 20.18
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Ministrul mediului, Costel Alexe, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și județene penru a evalua stadiul implementării Planului integrat privind calitatea aerului și a Strategiei de Management Integrat a Deșeurilor.

La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean Brașov au fost prezentate etapele parcurse până în prezent în implementarea celor două strategii, precum și cele care se vor implementa în perioada imediat următoare.

Proiectul privind calitatea aerului are termen de implementare sfârșitul anului 2022 și cuprinde 20 de măsuri. Multe dintre acestea sunt aplicate deja la nivelul municipiului Brașov, finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană sau de la Autoritatea Fondului pentru Mediu.

„Vreau să felicit Municipalitatea Brașovului pentru modul în care a răspuns solicitării noastre de a ne transmite planul de măsuri pentru această procedură de infringement în care sunt implicate cinci administrații mari din țară - București, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara pe NOx și să felicit municipalitatea pentru Planul Integrat de Calitate a Aerului și pentru modul în care a fost implementat. Sunt convins că toate acele investiții - cele 20 de măsuri asumate de municipalitate vor da rezultatele scontate și vom avea o calitate și mai bună a aerului în municipiul și județul Brașov“, a spus ministrul Costel Alexe.

Printre măsurile în derulare se află achiziția de mijloace de transport în comun ecologice. Pentru alte măsuri, cum ar fi benzi dedicate transportului în comun, piste de biciclete, terminal RAT sau park&ride, contractele de finanțare sunt semnate, fiind lansate procedurile de achiziție.

Măsura care va încheia acest plan este cea referitoare la proiectul de punere în circulație a sistemului de tren metropolitan. Primăria Brașov a demarat deja procedurile de obținere a acestor avize pentru acest proiect, care presupune achiziția unor automotoare care, utilizând actuala infrastructură feroviară, să facă legătura între diferite zone din interiorul Brașovului și între acesta și localitățile din zona metropolitană.

Camelia Vlad