ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutor guvernamental pentru producătorii din zona ariilor protejate

Publicat: luni, 6 Iulie 2020 , ora 20.25
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Producătorii care își desfășoară activitatea în ariile protejate vor avea la dispoziție o linie de finanțare de 200 de milioane de euro, începând cu 1 august.

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, prezent la Brașov într-o vizită oficială. El a precizat că valoarea maximă a proiectelor care vor fi finanțate prin acest program este de 200.000 de euro.

„Știm că în aceste 1.574 de situri Natura 2000 avem și o serie de restricții în ceea ce privește producția, transportul sau distribuția. De aceea, Guvernul ține cont de aceste restricții și vrea să sprijine financiar, prin această sesiune de proiecte, pe toți acești producători care vor avea brandul de «Produs în arie natural protejată» și începând cu luna septembrie vor fi promovați de Ministerul Mediului pe platforma online. Este firesc să facem acest lucru pentru cei care aduc plus valoare în aceste situri Natura 2000”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul Mediului a avut și o întâlnire cu producătorii locali din județ, la CATTIA, pe tema procedurii de obținere a mărcii înregistrate "Produs în arie naturală protejată", care a fost lansată la începutul lunii iunie.

Camelia Vlad