ACUM:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Nu mai hrăniți urșii!

Publicat: luni, 6 Iulie 2020 , ora 20.33
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Nu mai hrăniți urșii! Este apelul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, la Brașov.

Oficialul a declarat că a purtat discuții cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale pentru a se găsi soluții de sancționare, cel mai probabil cu amenzi, a celor care hrănesc urșii care coboară la marginea drumului.

„Fac un apel public la populație și sper să înțeleagă a mia oară: ursul este un animal sălbatic și nu de companie. Dacă vom considera că hrănind un urs îi facem un bine, este fals. Facem cel mai mare rău cu putință acelui exemplar sau specii. Ursul, odată hrănit de om, să nu ne imaginăm că se va întoarce în munte, să-și caute hrana. Indiferent cât de prietenos poate părea, este un animal sălbatic și poate face victime", a spus ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a adăugat că în momentul de față ar exista un program conceput cu sprijinul organizațiilor nonguvernamentale și care va fi implementat prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, astfel încât să fie găsite soluții tehnice pentru ca animalele să fie ținute departe de oameni. Printre aceste soluții, garduri electrice sau emițătoare de unde.

Camelia Vlad