ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Controale la stânele din județul Brașov, după două incidente violente, unul soldat cu un omor

Publicat: marți, 7 Iulie 2020 , ora 15.57
foto: Prefectura județului Brașov
foto: Prefectura județului Brașov

Având în vedere recentele incidente, de o violență ieșită din comun, petrecute la două stâne din județul Brașov, prefectul Cătălin Văsii a luat decizia organizării de echipe mixte de control care vor verifica activitatea acestui tip de așezări pastorale. Pentru organizarea activităților de control au fost convocați astăzi, la Prefectura Brașov, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobile, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ai Centrulul Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

În cadrul ședinței de lucru s-a decis și cooptarea în echipele de control a reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, precum și verificarea și completarea listei cuprinzând stânele din județul Brașov și proprietarii acestora, astfel încât controalele să înceapă fără întârziere.

La această decizie s-a ținut cont și de faptul că, potrivit prefectului Cătălin Văsii, sunt semnale că în unele locuri sunt și nereguli de altă natură. Zilele trecute, la o stână din comuna Crizbav, unui adolescent i-a fost tăiat un deget pentru că a vrut să plece de acolo, iar la o stână din localitatea Bunești a avut loc o crimă, în urma răfuielii înte doi ciobani.

Camelia Vlad