ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Curge din nou apă la robinete în zonele afectate de lucrări. Se mai lucrează doar pe Calea București

Publicat: marți, 7 Iulie 2020 , ora 18.02
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Furnizarea apei a fost reluată deja pe străzile din cele trei cartiere în care au fost făcute lucrări, azi. Singura stradă din lista anunțată unde oprirea se menține este Calea București nr. 4,6,8,10 și 10A.

Echipa de intervenție încă lucrează zona din spatele spitalului Astra, la cuplări de conductă, anunță reprezentanții Companiei. Totuși, punerile în funcțiune vor fi finalizate până la ora 19.00.

După reluarea furnizării, este posibil să apară fenomenul de tulburare a apei, pentru o perioadă scurtă de timp, atât pe străzile menționate, cât și în zonele adiacente, au mai transmis cei de la Compania Apa.

Motivul principal al opririi de apă a fost legat de lucrările de investiții realizate în municipiul Brașov, mai exact cuplarea la rețeaua publică de alimentare cu apă a conductelor nou montate din fonduri europene.

Lucrarea face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a rețelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare. Valoarea întregului contract este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA, confinațat de Compania Apa Brașov.

Adina Chirvasă