ACUM:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Primăria Săcele, amendată de Protecția Consumatorului

Publicat: vineri, 10 Iulie 2020 , ora 16.37
Sursa foto OPC
Sursa foto OPC

Primăria Săcele a fost amendată cu suma de 40.000 lei de către Protecția Consumatorului Brașov pentru că nu a montat noile refugii în stațiile de transport public în conformitate cu legislația în vigoare referitoare la persoanele cu dizabilități.

“Ca urmare a unei adrese primite din partea Curții de Conturi am demarat un control la Primăria Săcele referitoare la stațiile de călători ale transportului public din Săcele care sunt, în marea lor parte, nou realizate și am constatat că într-adevăr persoanele cu dizabilități nu pot folosi acele refugii”, a spus șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a menționat că nu este vorba despre refugiile noi, ci dintre cele vechi, realizate în mandatul administrației anterioare, de Consiliul Județean Brașov. 

“Deodată s-au trezit că aceste refugii nu sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Aceste refugii sunt realizate de Consiliul Județean acum foarte mulți ani. De fapt, sunt niște copertine. Aceste copertine nici măcar nu erau predate pe documente Primăriei Săcele. Un an ne-a luat să facem documentele pentru a fi trecute în proprietatea Primăriei Săcele, apoi să le reparăm, să fie cât de cât adaptabile. Sigur că nimeni nu s-a gandit că aceste copertine la ora actuală nu mai corespund, probabil, pentru persoanele cu dizabilități”, a spus primarul săcelean Virgil Popa.

Primarul Virgil Popa a adăugat că municipalitatea va contesta sancțiunea, mai ales că la Săcele a fost începută o acțiune de înlocuire a acestor refugii cu unele mai moderne, iar patru au fost deja amplasate în tot atâtea stații de pe raza orașului.

Camelia Vlad