ACUM:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

În Brașov se testează mult pentru depistarea infecției cu Covid-19!

Publicat: marți, 14 Iulie 2020 , ora 8.59

În Brașov se testează mult pentru depistarea infecției cu Covid-19, apreciază dr. Andrea Neculau (foto), șefa Direcției de Sănătate Publică Brașov. De la începutul epidemiei, la Brașov au fost prelucrate peste 30.000 de teste specifice.

"De la începerea epidemiei Covid-19 s-au prelucrat peste 30.000 de teste în Brașov. Dar dacă includem și testele lucrate la laboratoarele private mari, putem spune că numărul testărilor este mult mai mare, deoarece aceste laboratoare au doar puncte de recoltare în județul nostru, iar probele sunt lucrate în București, deci contabilizarea lor apare acolo. De aceea capitala are atât de multe teste lucrate, pentru că multe dintre ele sunt, de fapt, ale județelor în care s-au recoltat probele", a explicat dr. Neculau.

De menționat este că cele peste 30.000 de teste Covid-19 făcute la Brașov corespund unui număr mult mai mic de persoane, având în vedere că au fost persoane care au trecut prin mai multe teste, de confirmare sau până la negativare, după caz.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate peste 850.000 de teste. Ca urmare, România contabilizează aproape 33.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 2.014 sunt din Brașov.
Camelia Vlad