ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Situația infectărilor cu coronavirus este sub control, la Brașov, susține Ministrul Sănătății

Publicat: joi, 16 Iulie 2020 , ora 13.52
Sursa foto captură video Consiliul Județean Brașov
Sursa foto captură video Consiliul Județean Brașov

Brașovul s-a mobilizat exemplar în lupta împotriva noului coronavirus. Declarația îi aparține ministrului Sănătății, Nelu Tătaru care a participat, astăzi, la Consiliul Județean, la o întâlnire cu autoritățile locale și județene și cu managerii spitalelor brașovene.

Tătaru a ținut să-i felicite pe medicii brașoveni care reușesc să țină sub control numărul mare de infectări cu COVID 19, dar și pe agenții economici din Brașov care și-au testat angajații.

„O activitate medicală pe care au gestionat-o într-un mod excepțional dacă mă refer la vidul legislativ pe care îl avem de 2 săptămâni, dar, la fel, țin să specific, chiar dacă avem un număr de cazuri, avem și un număr de testari ridicat în Brașov și aici țin să laud și atitudinea agenților  economici care au ținut să își testeze toți angajații. În acest fel am putut depista și un număr mare de pacienți purtători ai coronavirusului, dar, în același timp, să arătăm și celor care negativau tot ceea ce înseamnă coronavirus sau infecția coronavirus, că există, îl avem, trebuie să îl tratăm, trebuie să îl gestionăm”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a participat, de asemenea, la o întâlnire la Primăria Brașov, pe tema construirii Spitalului Regional, o unitate medicală extrem de importantă pentru județ, a adăugat Nelu Tătaru.

Monica Neacșu, Camelia Vlad