ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Cârciumarii brașoveni cer mai multe locuri la masă și înlăturarea mănușilor

Publicat: joi, 16 Iulie 2020 , ora 19.26
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

6 locuri la mese, în exterior, și să se renunțe la purtarea mănușilor de către cei din HoReCa. Sunt lucruri pe care le-au cerut cei din Breasla Cârciumarilor din Brașov, care au avut, azi, o întâlnire cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în vizită în orașul nostru. Cârciumari care le transmit și ei brașovenilor să respecte regulile la terase:

“Nu avem nici o așteptare. Noi ne bucurăm dacă trecem cât de cât vii peste vara asta și ne gândim un pic cu groază ce o să fie la iarnă. Tocmai de aia ar trebui să stăm cuminți și să ne gândim că vine iarna și că iarna pe terase e în afara oricărei discuții și că dacă nu limităm un pic povestea asta cu infecțiile nu o să avem interioare la iarnă”, a spus președintele Breslei Cârciumarilor, Oana Coantă.

Ministrul Tătaru le-a transmis că va  lua în considerare propunerile acestora, dar urmează să mai fie discuții:

“Discuțiile au fost strict punctuale pe terase, punctuale pe un viitor care îl văd, nu neaparat pe alte relaxări; pe menținerea acestor relaxări, pe întreținerea unor controale acolo unde nu se respectă și credeți-mă că am fost  impresionat. Au fost niște oameni care doar vor să diversificăm terasele, nu în interior și cei care nu respectă să fie pedepsiți. Este un punct de vedere realist. Suntem în acel moment în care nu vor să piardă toți pe mâna unora care nu respectă. În următoarea perioadă noi vom avea și anumite discuții  vis-a-vis de terase. În ce măsură se poate mări numărul de persoane la masă cu păstrarea unor principii, unor reguli”, a precizat Nelu Tătaru.

Adina Chirvasă