ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Drapel israelian arborat în stâncă, în memoria militarilor morți în Munții Bucegi

Publicat: joi, 23 Iulie 2020 , ora 14.04
Sursa foto IJJ Brasov
Sursa foto IJJ Brasov

Ambasada Statului Israel împreună cu Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează, mâine, la ora 11.00, o amplă ceremonie de comemorare a 10 ani de la tragicul accident de elicopter ce a avut loc în munții Bucegi, în urma căruia și-au pierdut viața 6 militari israelieni și unul român.


Evenimentul va avea loc în satul Șimon, comuna Bran, la monumentul militarilor căzuți în misiune. Vor avea loc un ceremonial militar special, o ceremonie religioasă ortodoxă, depunere de coroane de flori precum și survol al elicopterelor IAR 330 Puma Socat ale Bazei 90.


Pe creasta unde a avut loc impactul au fost deja amplasate drapelele uriașe ale celor două state.


În memoria acelui eveniment, chiar la locul respectiv, în Masivul Bucegi, jandarmii montani de la Bran au arborat drapelul României și al Israelului. Zona este greu accesibilă, au fost, practic, fixate în stâncă în niște cuie speciale numite pitoane”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Brașov, plt. maj. Ion Zaharia.


La ceremonia de mâine vor participa, alături de Excelența Sa Ambasador David Saranga, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, General-maior dr. Viorel Pană, precum și văduva militarului român Lt.Cdr Claudiu Ștefan Dragnea.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video IJJ Brasov
Camelia Vlad