ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avans de lucrări de mai mult de o lună la terminalul aeroportului

Publicat: marți, 11 August 2020 , ora 13.26
Sursa foto Facebook / Brasov Airport
Sursa foto Facebook / Brasov Airport

Lucrările avansează la terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov, în ultimele zile fiind chiar montată sticla la fațadă, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.


Mai mult, constructorul a dat asigurări că există un avans de lucrări de mai bine de o lună, astfel încât acestea să fie finalizate mai devreme de sfârșitul anului, termen preconizat la demararea proiectului.


Avem aproape 5 luni de zile de când am dat ordinul de începere pentru terminal. Deja avem un avans, conform graficului de execuție asumat atât de constructor cât și de beneficiar, de 37 de zile. Lucrările merg într-o direcție foarte bună, în sensul că deja au început să lucreze la zona exterioară, închiderile cu sticlă. De asemenea, pe fațadă se montează acele arce care apar în soluția de arhitectură dată de domnul arhitect Dorin Ștefan”, a spus Adrian Veștea.Proiectul terminalului de pasageri prevede o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.


Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport și bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât și cu echipamente moderne de securitate. Investiția este de aproape 31 de milioane de euro.

Se lucrează și la instalații, atât la subsol cât și la parter și la etajul 1. Am toată convingerea că până la finele acestui an vom ajunge la un progres de aproape 90%. Deja o mare parte din echipamente sunt comandate la cei care le fabrică, mă refer la echipamentele de securitate dar și la celelalte echipamente care sunt în cadrul aeroportului, iar celelalte lucrări, balizaj, sistematizare pe verticală, sunt lucrări în derulare”, a adăugat Adrian Veștea.În paralel se lucrează și la execuția celorlalte 9 obiecte necesare unui astfel de proiect, precum clădirea energetică și platformele antisuflu.

Camelia Vlad