ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Calea Verde a Brașovului

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 12.27
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Primarul George Scripcaru va supune votului consilierilor municipali proiectul de hotărâre ,,Calea Verde a Municipiului Brașov – Conectarea ariilor majore de teren prin soluții de transport ecologic”. Acesta își propune să extindă și să îmbunătățească infrastructura dedicată transportului nepoluant din municipiul Brașov, prin amenajarea de piste de biciclete, zone pietonale și benzi dedicate pentru transportul electric, care să lege cartierele Brașovului cu zonele de interes din oraș, precum și localitățile din zona metropolitană

Dacă aleșii locali vor adopta aceasta hotărâre, Brașovul va beneficia de o finanțare nerambursabilă pentru elaborarea documentației tehnice necesare implementării acestui proiect.


Propunerea constă în realizarea unei artere verzi a orașului Brașov, cu lungimea de aproximativ 25 de kilometri care să unească centrul orașului, Universitatea, Gara, autogările, zonele mari comerciale și industriale sau de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale.

Traseul urmărește să realizeze și joncțiunea cu traseele de piste de biciclete existente sau în implementare și cu localități din Zona Metropolitană.

Sorin Țârcă