ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Centre de medicină primară accesibile în tot județul

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 12.37
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Înființarea de centre de medicină primară în tot județul Brașov este unul dintre cele 5 obiective pe care candidatul social-democraților la Consiliul Județean Brașov, Marian Rasaliu, și-ar dori să-l realizeze dacă va primi creditul electoratului pentru această funcție.

În acest mod s-ar evita aglomerația de la Spitalul Județean și problemele medicale care nu reprezintă urgențe s-ar trata mult mai rapid, a precizat Rasaliu:


Tot proiectul meu este structurat pe 5 capitole. Cel mai important dintre aceste capitole se referă la sănătate. Centre de permanență pe care le-am gândit împreună cu colegii mei reprezintă un proiect extrem de important. Centre de permanență am gândit în 9 zone din județul Brașov în care vor lucra 24 de ore din 24 medici de familie”, a spus Marian Rasaliu.Prezentă la conferința de presă susținută pentru prezentarea acestui șăproeict, deputatul PSD de Brașov Roxana Mînzatu a precizat că Programul Operational Sanatate 2021-2027, pe care l-a inițiat în 2019, va oferi fonduri UE pentru dotarea și modernizarea cabinetelor medicale.


“Avem o axă prioritară care este dedicată fix dotărilor pentru aceste centre pentru asistență medicală primară: cabinete medicale de familie, cabinete medicale școlare, inclusiv cabinete stomatologice școlare. Tot ceea ce înseamnă dotarea asistenței medicale din comunități se va putea face cu bani europeni. Vorbesc despre acest Program Operațional Sănătate care este o premieră pentru România pentru că sunt cea care l-am lansat, ca să zic așa, în spațiul public, în iunie 2019, când eram ministrul Fondurilor Europene și spuneam atunci că avem nevoie să avem un program dedicat și acum acest program există, a spus Roxana Mînzatu.Fondurile UE vor viza investițiile care asigură servicii de sănătate în unitățile de învățământ, fiind prioritare școlile din mediul rural și cele cu infrastructură precară.

Camelia Vlad