ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Spitalul Județean caută personal pentru spitalul modular de terapie intensivă

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 16.48
Sursa foto arhivă / Primăria Făgăraș
Sursa foto arhivă / Primăria Făgăraș

Unitatea modulară pentru terapie intensivă, din curtea Spitalului Județean Brașov, este aproape de finalizare. Constructorul a dat asigurări că în 21 august se vor încheia lucrările de construcție, etapă după care urmează dotarea cu echipament medical adecvat și identificarea personalului de specialitate care să lucreze în acest spital cu 28 de paturi de terapie intensivă dedicate pacienților în stare gravă cu covid 19.

“Împreună cu echipa managerială de la Spitalul Județean, suntem în pregătirea atât a echipării cu paturi și echipamente complete de terapie intensivă pentru toate cele 28 de paturi, cât și în crearea de posturi în plus în organigrama Spitalului Județean, în așa fel încât să putem deservi cu personal această secție”, a spus șeful DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Dr. Andrea Neculau, a precizat că actualele paturi ATI, 13 la număr, din cadrul Spitalului Județean, singurele din județul Brașov dedicate pacienți Covid-19, vor trece prin procesul de conservare și vor fi reactivate doar în cazul în care numărul cazurilor grave de coronaviroză va crește semnificativ, iar cele 28 de paturi de terapie intensivă din noua unitate modulară nu vor mai fi suficiente.

Pentru o activitate adecvată a acestei secții ATI modulară, ar trebui ca 7 medici, 28 de asistenți medicali și tot atâția infirmieri să lucreze în ture, pentru asigurarea permanenței.

O parte din personalul medical va proveni din rândul cadrelor medicale existente în acest moment în Spitalul Județean Brașov, iar în completare pot fi aduși de la alte unități medicale din țară, potrivit sursei citate.

Camelia Vlad