ACUM:
23.00
Transilvania by night
ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Focare de infecție în Brașov - cel puțin 6 depozite de deșeuri improvizate

Publicat: joi, 13 August 2020 , ora 17.23
Sursa foto Poliția Locală Brașov
Sursa foto Poliția Locală Brașov

Cel puțin 6 depozite de deșeuri improvizate au apărut în Brașov în ultima perioadă. Acestea sunt adevărate focare de infecție. Depozitele improvizate au apărut pe terenuri ale unor persoane fizice și juridice, iar polițiștii locali i-au avertizat pe toți proprietarii că riscă amenzi importante dacă nu iau măsuri pentru igienizarea zonelor.

Au fost emise somații în vederea salubrizării, igienizării și securizării zonelor afectate, conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului. Unul dintre cei somați a fost sancționat cu 3.000 lei pentru neconformare, însă ulterior și-a ridicat gunoiul de pe proprietate. În celelalte cazuri polițiștii locali monitorizează, iar în cazul în care oamenii nu își salubrizează terenurile vor fi aplicate sancțiunile prevăzute de actul normativ amintit, adică între 3000 și 6000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru cele juridice amenda poate ajunge și la 50.000 lei, a precizat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov”.


Sunt și cazuri în care polițiștii locali se confruntă cu situații dificile până la identificarea proprietarilor de terenuri sau imobile.

Una dintre cele mai complicate spețe se referă la cazul imobilului situat pe strada 13 Decembrie, al carui proprietar este o societate comercială înregistrată de un cetățean străin. Sediul social al firmei din Brașov a fost executat silit și vândut la licitație de o instituție bancară, iar asociatul SRL-ului nu mai locuiește în România de mult timp. După îndelungate cercetări, polițiștii locali au trimis somația pe o adresă de mail a societății din străinătate, care a comunicat faptul că a desemnat un reprezentant juridic ce se va ocupa de rezolvarea problemei.

Cu această ocazie, polițiștii locali fac apel la toți brașovenii să păstreze curățenia pe proprietățile lor.

Sorin Țârcă