ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Făgărașul are prima aplicație pentru telefoanele mobile, dedicată localnicilor și turiștilor din Țara Făgărașului

Publicat: vineri, 14 August 2020 , ora 12.22
Sursa foto Primăria Făgăraș
Sursa foto Primăria Făgăraș

Primăria Făgăraș a lansat prima aplicație digitală pentru dispozitivele mobile, împreună cu primul videoclip de promovare a acesteia.

Făgăraș City App a fost creată la inițiativa unui cetățean și finanțată prin procesul de bugetare participativă 2019. Localnicii și turiștii au acum un nou canal de informare și de comunicare cu autoritățile, iar afaceriștii locali au un nou mijloc de promovare.

Aplicația funcționează ca un ghid digital și poate fi instalată, gratuit, din Google Play sau App Store pe dispozitivele electronice mobile (telefoane, tablete).

Gândită să vină în sprijinul cetățenilor, aceasta oferă posibilitatea de a anunța rapid și ușor autoritățile locale să intervină pentru rezolvarea situațiilor administrative din oraș. În secțiunea „Sesizări incidente” pot fi semnalate problemele de pe domeniul public, de mediu, din trafic, referitoare la transportul în comun etc. Într-un formular electronic simplu, orice persoane poate să amplaseze locul vizat pe o hartă interactivă (dacă este cazul), să ofere detalii și să atașeze fotografii reprezentative sesizării.

Mai mult, șoferii vor putea afla în timp real unde au loc sau urmează să se desfășoare lucrări, pentru a putea evita zona. De asemenea, aplicația oferă părinților sugestii pentru petrecerea timpului liber a copiilor și o secțiune de noutăți cu informații transmise de autoritățile locale.

Noua aplicație este și ghid digital, iar utilizatorii pot găsi ușor rutele și obiectivele turistice, atracțiile naturale, unități de cazare, diverse afaceri locale, magazine, informații despre transport, agenda evenimentelor (concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport).

Camelia Vlad