ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Parteneriat cu o școală din Lausanne pentru HoReCa

Publicat: vineri, 14 August 2020 , ora 15.35
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov

O importantă școală din domeniul hotelier din lume, Winsedswiss, va colabora cu școala de profil de la Brașov. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre pentru  crearea unei școli profesionale tehnice duale care sa formeze personal calificat în acest domeniu. 

“Pe scurt, ne propunem să înființăm un tip de școală care să pregătească personal în domeniul HoReCa. Este o criză pe piața muncii foarte mare, din acest punct de vedere. Școala din Lausanne este renumită, are un background foarte bun”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

Primarul și-a exprimat speranța că, într-o luna de zile, se va stabili clar unde va funcționa școala, în ce condiții și care va fi contribuția fiecăreia dintre cele două părți. 

Va fi un sistem de învățământ dual, pe modelul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, unde vor fi pregătiți copii și tineri care doresc să activeze în acest domeniu și să aibă un parcurs educațional de specialitate, asigurat de partea elvețiană.

Grupul Educațional Elvețian Winsedswiss, cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare etapă din viață, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale. Grupul de instituții de învățământ integrate vertical dezvoltă pe piața din România programe de învățământ preuniversitar, postliceal și, în curând, universitar.

Sorin Țârcă