ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Provocarea "Ghiozdănelul" a ajuns și la Brașov

Publicat: duminică, 23 August 2020 , ora 11.29
Sursa foto: Mihai Zarzu
Sursa foto: Mihai Zarzu

Brașovenii pot și ei să contribuie la zâmbetele de pe fețele copiilor nevoiași. Tinerii de la o organizație nonguvernamentală din județul Bacău strâng rechizite pentru copiii din toată țara. Asociația SufletEȘTI a demarat acțiunea Ghiozdănelul pentru prima dată în urmă cu 6 ani de zile, în Onești. În primele cinci ediții, au fost strânse 600 de ghiozdane, pline cu rechizite. Toate au fost donate copiilor nevoiași din Onești și satele din împrejurimi, dar au fost trimise și în țară, iar acolo unde a fost nevoie au asigurat inclusiv încălțămintea, îmbrăcamintea sau chiar o masă caldă.

Pot să spun că și noi cei care organizăm nu am avut o viață foarte bogată, astfel că, din propria experiență a lipsurilor noastre, am reușit să creăm această acțiune. Am ajutat oriunde a fost nevoie. Nu a contat că a fost vorba despre copii din centre de plasament, din familii, din alte zone ale țării sau din alte etnii. Poate unii nu își dau seama, dar unii copii mergeau cu ghiozdanele rupte sau deja folosite de frații mai mari”, ne-a declarat Mihai Zarzu, inițiatorul campaniei.

De-a lungul anilor, oamenii au dovedit o solidaritate extraordinară față de campania Ghiozdănelul, sosind pachete inclusiv din străinătate de la români care au mobilizat comunitățile din care fac parte. Astfel, brașovenii pot contribui și ei, fie luând legătura pe pagina de socializare cu inițiatorul campaniei Mihai Zarzu, fie strângând ghiozdănele în numele campaniei, acestea urmând a fi preluate personal de ONG-ul oneștean ori, pur și simplu, pot fi donate personal copiilor săraci din Brașov și împrejurimi, în numele acțiunii. La Onești, în acest an, organizatorii i-au provocat pe polițiști să facă astfel de donații. Campania se desfășoară până pe 10 septembrie. 

Bianca Bucă