ACUM:
0.00
Transilvania by night
ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

1444 de titluri de proprietate emise de Prefectură, în 8 luni

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2020 , ora 10.48
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

1444 de titluri de proprietate au fost emise, de la începutul anului și până la începutul lunii septembrie, anunță reprezentanții Prefecturii.


În același interval, Comisia Județeană Brașov de aplicare a legilor fondului funciar a adoptat 227 de hotărâri, ce au ca obiect, între altele, constituirea dreptului de proprietate pentru terenul aferent casei, validarea planurilor parcelare, punerea în aplicare a unor sentințe judecătorești.


Reprezentanții Prefecturii spun că cea mai sensibilă problemă privind aplicarea legilor fondului funciar o reprezintă faptul că la nivelul județului Brașov se înregistrează un deficit de aproximativ 4.000 hectare teren agricol, necesar punerii în posesie a persoanelor validate de către Comisia Județeană Brașov, în baza legilor fondului funciar. Această suprafață a fost înscrisă pe anexa de despăgubiri în 16 localități din județ, printre care Brașov, Predeal, Cristian sau Ghimbav.


La comisiile locale de fond funciar din județ care înregistrează un procent mic de eliberare a titlurilor de proprietate sau care au fost reclamate au fost și controale, iar unele comisii au fost și sancționate.


Verificările vor continua, anunță reprezentanții Prefecturii.

Adina Chirvasă